lördag 24 september 2016

Stickpåsar i Klässbolslin

Stickstämman i Ransberg närmar sig med stormsteg. Det är massor av saker som skall packas och hela mellanvåningen är belamrad med kartonger med garn, stickbeskrivningar, stickor och så alla tillbehören jag behöver.

Mitt i detta har jag bestämt mig för att testa några nya symaskiner från JUKI (denna heter HZL DX5 och i bakgrunden står en MO-2000 QVP som är en overlockmaskin)


och så kom jag på att jag hade en hög med stuvbitar från Klässbols Linneväveri. Underbara Klässbols som i sitt senaste motto skriver -Världen skulle må bra av litet mer Värmland. Jag kan inte göra annat än att hålla med! Kolla bara det här tyget jag sydde en stickpåse av, det är Värmländsk fura i damastvävt hellinne. Herregud vilken underbar maskin! Vet ni? Den klipper av tråden när man trycker på den gula knappen uppe till vänster med saxsymbol.

Såhär sydde jag: tag ett fint tyg (slakta ett par slitna jeans om du inte har ett tyglager som jag har) vik det dubbelt och sy två sömmar. Mitt tyg var långsmalt på höjden så mina sömmar hamnade till höger och vänster. På var sida om ena sömmen vid öppningen sydde jag knapphål, se till vänster i denna bild. Där skall snöret gå ut.


Vik ned kanten med snöret på plats och sy en raksöm hela vägen runt öppningen.2 kommentarer:

Marianne sa...

Oaow vilka fräcka symaskiner ^^
Hur hittade du dom ? Genom jobbet antar jag .
Tack för en trevlig helg.
skall spåna vidare på träffar med spetstickning i Årjäng .
Vi hörs vidare =)
Kram Marianne

Knitritious sa...

Tack själv, det var jättemysigt och ni var jättegulliga mot mig!

Ja, vi ses längre fram! Är det svårt att få ihop många skulle ni kanske kunna resa till mig istället. Vi får plats i matsalen om vi inte är för många :-).

Symaskinerna är underbara! Träffade JUKI på Syfestivalen i Göteborg. Kul med något nytt på marknaden.