måndag 14 oktober 2019

Om jag blockar dig så beror det på

Om jag blockar dig så är det för att jag vill vara ifred.

Om jag vill vara ifred så beror det på att jag tycker att du behandlar mig respektlöst.

Jag är egenföretagare som själv ansvarar för att dra in till min egen lön och jag har försörjnings"börda" för ett barn. Jag är beroende av min plats, jag tänker inte ta din men låt mig få ta min egen plats.

Att stalka någon är inte ok. Om jag känner att din närvaro är obehaglig då blockar jag dig. Det betyder att det inte är ok, att jag vill sätta en gräns. Det betyder också att det inte är ok att skapa en ny användarprofil så du kan fortsätta göra det du gör.

Den gränsen jag har satt för dig är satt jag antagligen för att jag ser din närvaro i sociala medier men att jag känner att din närvaro är obehaglig. Det kan vara att du ständigt är inne och läser mina inlägg och tittar på mina händelser utan att klicka gilla en endaste gång. Det är att stalka och det är inte ok.

Att du stalkar mig beror på att du har ett negativt syfte med din närvaro, du är inte i sociala media för att stötta min verksamhet utan för att leta fel och brister hos mig, du vill se mitt fall. Det kan också vara så att du försöker lista ut vad jag har på gång härnäst så du kan försöka smita före mig. Det är inte heller ok. Jag kommer alltid ligga före dig, jag kommer alltid med något nytt som är minst lika bra.

Anledningen till att jag blockat dig kan t ex vara att jag fått flera negativa kommentarer på raken och inte ett enda stödjande gillar eller en enda positiv kommentar. Din kommentar kan också ha varit en enda men innehållet har känts så illavarslande att jag omedelbart blockat dig. Då har du skrivit något som fått mig att reagera med obehag och då vill jag inte ha dig kretsandes kring det som är mitt utrymme.

T ex du som är i garnbranschen kommenterat negativt på en produkt som jag säljer och när jag kollat upp vem du är och ser att du säljer en likvärdig produkt av ett annat märke då borde du förstå bättre än att dumpa något negativt i min marknadsföringskanal. Jag har inte en enda missnöjd kund hittills och då behöver jag inte höra något negativt från en konkurrent som aldrig kommer handla någonting av mig. Skulle någon i framtiden vara missnöjd med något så löser vi det mellan oss, du behöver t ex inte skriva att Addi Crazy Trio är skit när det för oss andra funkar superbra!

Skriver jag att jag funnit att en viss sticka passar bättre till Bohus Stickningsreplikor än andra, då behöver jag inte din kommentar att du föredrar dina importstickor från Asien, särskilt inte när du inte testat Bohus Stickning. Jag använder helt olika stickor till olika projekt.

Du som fått mönstersupport in absurdum och ändå ger mig mindre positivt omdöme borde förstå att det är din prestation du upplever som negativ. Ditt misslyckande eller ditt mindre lyckade resultat. Ändå är det jag som får skulden, fastän jag skrivit ett fint detaljerat mönster där det står hur du skulle ha gjort. När du sedan lägger ut bilder utan att tagga mig så blir förvirringen ännu större, och använder du bilderna för att marknadsföra dina egna event inom garnbranschen (när du annars taggar andra absurt ofta, så ofta så jag förstår att du fått ta emot sponsrade varor för jag känner dina shoppingvanor för vi känner ju varandra). När du heller inte ersatt mig för garnet du tog med dig från mitt event och sedan använder det du stickat i marknadsföringssammanhang av din egen handarbetsbranschssatsning, ja då kan du förstå att jag blir besviken på dig att du inte orkade peta dit en liten hashtag och att använda bilden till att marknadsföra att du skall sälja garn det är magstarkt och väldigt förvirrande eftersom du sade till mig att du inte var riktigt nöjd med det du stickade och jag har ju etablerat mig med att sälja mitt eget handfärgade garn. Du gick medvetet in och använde bilden till att marknadsföra att du skall supportera spetsstickning på ditt event fastän det var ditt första färdigställda större arbete... Jag tycker att du kliver över lik. Ja, det är din bild, men det var inte ok och det fanns de som reagerade och det gjorde de med rätta. Jag är tacksam över de som tar mitt parti. Dessutom behövde du inte tillbringa 4,5år att absorbera min kunskap medan du låtsades att du gillade mig. Vi kände ju varandra, du viste att jag hade haft det tufft, men jag förstår att du har nya kompisar och de kommer säkert ge dig en fin omkörningsfil medan jag kämpar vidare på egen hand.P.s. min lön för det du köpt på alla dessa år uppgår till 20kr, och det var många timmars prat för den lönen.Mönstersupporten du klampade in och krävde i somras gjorde att jag missade över 6000kr debitering för konsultjobb jag kunde tagit på mig istället.

Du som som är lite mer i ropet i garnvärlden än vad jag är, som köpte garn av mig och lade ut på Instagram med banderollen nedåt och utan att tagga. Tänkte du inte på att jag var din följare? Du taggar alltid Järbo och jag förstår att det gynnar din karriär bättre än att tagga mig, men du... jag har fint garn som jag gärna säljer fler härvor av. Jag har ju inte, som du, råd att resa utomlands så du kan väl unna mig en hashtag?! Den kostar inte dig något men den kan hjälpa mig att kanske ta ut lön ngn gång i framtiden. P.s. jag har inte tagit ut lön på 6 månader, jag försöker bygga upp en ny verksamhet som jag sponsrar själv.

Du som snodde min idé på prydligt och smart avslut av steek du lovade att uppge källan. Det var inte ok att skriva till alla andra att de fick låna din idé, du skulle hänvisat till mig och du skulle sagt att de skulle tagga mig och tacka mig och så kunde det få heta Bea's fina virkade avslut. Jag vill också ha cred för det arbete jag gör, jag vill att du taggar mig och framhåller min del av arbetet=inspirationen och supporten.

Du som på pappret är min mamma, du får inte gå ut och skriva recensioner på nätet. Du är inte min kund och du stickar inte. Du får heller inte dumpa skit i mitt flöde, jag har bett dig att låta mig vara ifred. Att du beklagar dig för dina väninnor så du får dem att skriva brev till mig då och då om att du beklagat dig -Du glömde berätta sanningen!!! Du gav dem din förvanskade version av sanningen, men jag svarade med hela sanningen vilket gjorde att jag fick berätta vilka ni egentligen är (och de ville inte ha den informationen, det var taskigt att dra in dem). Ni är föräldrarna som inte var lämpliga, det fastställde socialen. Du är blockad och du skall inte vara en del av mitt liv. En riktig mamma säger lycka till! här har du 50000kr till att investera i din nya fina verksamhet, så roligt att det går så bra för dig (eftersom ni ju hade trista  rättegångskostnader för det andra barnet så kanske man kan få lika stor andel när man varit skötsam och dessutom bekostat sina studier själv? eller är det missköt dig och bli belönad som gäller som vanligt? Jag har betalat tillbaka mitt mycket kortfristiga lån du behöver inte skriva att jag fått något som jag aldrig fått).

Du som är mitt ex du har inget i mitt flöde att göra. Du stickar inte, du är inte intresserad av garn. Du är endast intresserad av att leta fel och brister hos mig. Du ligger och lurpassar i vassen som en gädda för att attackera mig när ingen annan ser eller hör. Det är faktiskt ett sjukt beteende. Det är inte ok.

Du som bor bara 2 mil från mig, som jag fick så trevligt sällskap till Stockholm, Göteborg och Ransberg av. Vi reste på Syfestivaler ihop och delade trevliga timmar hemma hos och hemma hos oss. När du plötsligt en dag försökte hänga på mitt spirande garnäventyr så fick jag en dålig magkänsla. Jag meddelade arrangören innan, dels att du inte hade gjort detta tidigare men att du abslout stickar prydligt och fint. Tyvärr blåste arrangören inte av föreläsningen och inte heller lyssnade hon på att jag ville ha reseersättning. Ditt framträdande blev som förväntat ganska platt, men när du på vägen hem i bilen glatt meddelade att du skulle starta eget företag och satsa på spetsstickning och att du skulle starta med att implementera en mönsterrapport som jag samma dag lanserat som en del av ett nytt mönster... jag då undrar jag -Hur tänkte du egentligen? Jag umgås inte längre med dig.

Jag har bjudit er alla på en fin garnshow, nu är det er tur att visa att ni vill ha mig kvar.

Japp, det är klart att jag är besviken över att jag får så lite draghjälp. Mönsterförsäljningen gick tidigare jättebra, men sedan algoritmerna lades in som highlightar de mönster som är mest populära (här räcker det med ett klick på mönstret för att algoritmen skall ta det som att det finns intresse för mönstret) så säljer jag skrämmande lite i förhållande till hur mycket jobb jag lägger ned på mönstren. Jag förstår att de, baserat på uttalanden Ravelry gjort om att det finns över 800000 mönster i databasen, att de önskar att några skall försvinna ut bakvägen självmant för att frigöra lagringsutrymme på deras servrar. Timmarna jag hittills lagt på mina mönster i år motsvarar över 400000kr i konsultdebitering. D v s utebliven debitering.

För dem som vill ha bort mig från marknaden för att få mindre konkurrens så är det utmärkt när jag blir iggad och att dumpa skräp i mina flöden får mig naturligtvis att må lite sämre en stund så jag helst skulle vilja lägga av ibland. Men vore inte det synd? jag har så många fina designs på lut... och går det bra för mig så kanske det går bra för dig också?

I min värld skall man hålla sig långt från den låga moraliska nivå som startade ungefär då Expedition Robinson började sändas. Att bilda pakter, att rösta ut någon med gemensamma krafter är mobbing. Mobbing är förbjudet.

Med mest vänliga, och några få ovänliga, hälsningar från Beatrice

Inga kommentarer: